Σασιμι: τα οφελη

Το ωμό ψάρι περιέχει υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων τα οποία έχει αναγνωριστεί ότι είναι καλά για τις καρδιακές παθήσεις, δεδομένου ότι μειώνουν την κακή χοληστερόλη και είναι εξαιρετικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κακής κυκλοφορίας του αίματος και βοηθούν την πρόληψη της κατάθλιψης.

 

Σε αντίθεση με το σούσι, το σασίμι δεν περιλαμβάνει μαγειρεμένη επικάλυψη ή φύκια στα συνοδευτικά του. Ο τόνος, το ασπρόψαρο και τα αυγά του σολομού μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλα στην προετοιμασία αυτού του πιάτου, και, επίσης, τα ψάρια αυτά έχουν όλα πολύ χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Εάν η συνταγή περιλαμβάνει λιπαρά ψάρια, όπως σκουμπρί και σαρδέλες, μπορεί να αυξηθεί ελαφρά το θερμιδικό περιεχόμενο, αλλά το σασίμι θα παραμείνει εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.