Σουσι: μια υγιεινη επιλογη

Ουπέροχος συνδυασμός ωμού ψαριού και λαχανικών, με τα οποία γίνονται τα ιαπωνικά πιάτα σούσι από τους chef μας, είναι εξαιρετικά θρεπτικός.

Πολλά από τα συνοδευτικά του σούσι είναι επίσης ωφέλιμα. Ερευνητικές μελέτες δείχνουν ότι τα φύκια συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και, επίσης, είναι ευεργετικά στην προσπάθεια μείωσης της χοληστερόλης.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα ρολά σούσι με θαλασσινά είναι τόσο δημοφιλή.

Είναι το πιο διάσημο ιαπωνικό πιάτο σε όλη την υδρόγειο. Αποτελείται από κρύο μαγειρεμένο ξιδάτο ρύζι που τυλίγεται σε ρολά με ωμό ή μαγειρεμένο ψάρι, αυγό, ή λαχανικά τυλιγμένα σε φύκια.