Menu

Τι σημαίνει το κάθε πιάτο

Νιγκιρι σουσι (Nigiri)
Το Νιγκίρι σούσι (Nigiri) αποτελείται από μία βάση κρύο, μη σπυρωτό ρύζι στο όποιο ο chef έχει δώσει το σχήμα τετράγωνου κουτιού. Πάνω στο ρύζι υπάρχει μια λεπτή φέτα ωμού ψαριού.
Μακι σουσι (MakiZushi)
Το Μάκι σούσι (που σημαίνει τυλιχτό σούσι) είναι κυλινδρικού σχήματος, το οποίο παρασκευάζεται από τον chef με τη χρήση ένος σκεύους που μοιάζει με χαλί από μπαμπού. Το περιτύλιγμα είναι συνήθως από φύκια (νόρι), ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ομελέτα ή διάφορα άλλα υλικά. Μέσα στο Μάκι υπάρχει ρύζι, ωμό ψάρι, καβούρι ή γαρίδα, μαζί με τραγανά κομμάτια από λαχανικά ή φρούτα, όπως αβοκάντο ή αγγούρι. Το Μάκι αρχικά είναι ένας μακρύς κύλινδρος, ο οποίος μετά κόβεται σε μικρότερα κομμάτια. Αν το Μάκι σούσι δε κοπεί σε φέτες, τότε λέγεται hand roll ή κώνος, και μπορεί να καταναλωθεί με το χέρι και όχι με ξυλάκια.
Ουαραμακι (uramaki)
``Ανάποδο`` ρολάκι, με το ρύζι απ'έξω. Μεγάλη ποικιλία με υλικά όπως, αβοκάντο, καβούρι, σολομό, χέλι και πολλά άλλα.
ΣΑΣΙΜΙ ΣΟΥΣΙ (Sashimi)
Κομμάτια ωμού ψαριού που βουτιούνται σε σόγια. Παρασκευάζεται από το ακριβότερο και καλύτερο (παχύ και μαλακό) κομμάτι του τόνου. Ο σολομός είναι η γευστικά εύκολη επιλογή σας. Πολύ ενδιαφέρουσες και η γεύσεις από λαυράκι, γαρίδα, χέλι.
Μακι (maki ή huzumaki)
Είναι το κλασικό ρολό sushi. Εξωτερικά είναι τυλιγμένο με φύκι και περιέχει ρύζι και διάφορα λαχανικά, ψάρια ή συνδυασμό.Tο maki είναι φτιαγμένο για να τρώγεται με τα χέρια. Tο περίβλημα από φύκι λειτουργεί προστατευτικά ώστε να μην κολλάει το ρύζι πάνω στα δάχτυλα.
Σουσι (sushi)
Κι όμως, δεν είναι απαραίτητα ωμό ψάρι! Αν θέλαμε να το περιγράψουμε γενικά θα λέγαμε ότι είναι ``Ρύζι με ξύδι (από ρύζι) και γέμιση ή επικάλυψη από ωμό, μαγειρεμένο ή μαριναρισμένο ψάρι, όστρακο, λαχανικό ή αυγό``.