Ο σωστός τρόπος να τρως Sushi, είναι να το απολαμβάνεις.
Πολλά sushi, ιδίως τα nigiri και maki, τα τρως άνετα και με τα χέρια (αφού και οι ίδιοι οι Ιάπωνες έτσι κάνουν ). Το sashimi και το chahan π.χ.(μπολ με ρύζι και κομμάτια λαχανικών, κοτόπουλων ή θαλασσινών ) είθισται να τρώγονται με chopsticks.
Από τη soy sauce που βρίσκεται στο τραπέζι θα βάλεις λίγη στο μπολάκι, όπου θα την ανακατέψεις, αν θέλεις, με λίγο από το wasabi (συνήθως ο σεφ έχει ήδη βάλει στο ίδιο το sushi, οπότε μπορεί να μη χρειάζεται έξτρα δόση ), ελέγχοντας το πόσο καυτερό θα είναι το dip. Καλό είναι να μη βάλεις πολύ, γιατί θα σκεπάσει τις γεύσεις του πιάτου.
Άλλα sushi τα βουτάς ελαφρώς στη soy sauce πριν τα φας. Αν δεν είσαι σίγουρος, ρώτησε το σερβιτόρο που σε εξυπηρετεί για την ποικιλία επιλογών του μενού μας.
Τις φέτες τζίντζερ τουρσί που βρίσκονται επίσης στο πιάτο, συνήθως δίπλα ακριβώς στο πράσινο βουναλάκι του wasabi, θα τις χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις το στόμα σου ανάμεσα στις διαφορετικές παρτίδες.