Το σούσι δεν είναι απλά ένα πιάτο…Είναι μια φιλοσοφία ζωής.
Sushi δεν σημαίνει απλώς ωμό ψάρι, είναι ο συνδυασμός ρυζιού με ψάρι, θαλασσινά ή λαχανικά. Tόνος, καπνιστός σολομός, χταπόδι, χέλι, καβούρι ή γαρίδα είναι οι σημαντικότερες επιλογές που έχει κανείς, όταν αποφασίζει να πειραματιστεί με τη γιαπωνέζικη κουζίνα.
Mπορείτε να το φάτε χρησιμοποιώντας τα ειδικά ξυλάκια, γνωστά ως chopsticks, ή και με τα χέρια.
Ο πρωτότυπος τύπος σούσι, γνωστός και ως Νάρε σούσι αναπτύχθηκε πρώτα στην Νοτιοανατολική Ασία, περίπου τον 7ο αιώνα μ.Χ. και διαδώθηκε μέχρι την Ιαπωνία. Το όνομα σούσι προέρχεται από ένα αρχαϊκό γραμματικό τύπου που σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για να περιγράψει το φαγητό.
Σούσι κυριολεκτικά σημαίνει «με ξινή γεύση», αντικατοπτρίζοντας τις απαρχές του στα ζυμωμένα θαλασσινά.
Δείτε εδώ τα πιάτα που περιλαμβάνει το δικό μας μενού.